Conceptul dezvoltarii interactive

RO_Iterative_Full_3d

Domeniile în care tehnologia de imprimare 3D a adus beneficii practice sunt multe. Enumerăm doar câteva, dar lista este deschisă, mai ales pentru domeniile de cercetare și producție.

  • Inginerie
  • Arhitectură
  • Arheologie și Digitalizarea operelor de artă
  • Instalații
  • Educație
  • Medicină
  • Stomatologie
  • Design
  • Producție
  • Moda

Pe parcursul anilor s-a constatat că este nevoie de noi mijloace pentru producția rapidă și ieftină a prototipurilor. Soluția este Imprimarea 3D.

În timp, acest procedeu a devenit mai ieftin și mai rapid datorită avansării tehnologiei, permițând producerea cu costuri reduse a prototipurilor sau a produsului final. De asemenea, această tehnologie oferă posibilitatea de a crea geometrii complexe, de multe ori imposibil de realizat prin procedee clasice. În același timp trebuie precizat faptul că sunt anumite piese care datorită proprietățiilor mecanice, înca se preteaza să fie facute prin procedee clasice.

Un proces de prototipare rapidă poate scurta cu câteva săptămâni sau luni ciclul de design al unui produs, dar poate totuși să dureze destul de multe ore pentru fabricarea unei singure piese în funcție de volum și calitatea dorită.

De obicei primul prototip este brut, dorești să ai o primă impresie a produsului nu contează atât de mult calitatea, dar cu cât te aproprii mai mult de design-ul final dorești ca prototipul să fie de o calitate cât mai mare. De asemenea, scopul prototipului este de a-i testa funcționalitatea sau proprietățiile în anumite condiții de mediu, ceea ce înseamnă că fiecare prototip trebuie să aibă anumite caracteristici care vor influenta durata de printare.

Tehnologiile de prototipare rapidă depun materialul strat cu strat până când forma necesară este obținută, în loc să elimine material prin așchiere sau alte metode clasice. Tehnologiile de prototipare rapidă permit o flexibilitate mult mai mare decât metodele clasice deoarece complexitatea formei geometrice a modelului nu impune niciun fel de limitări.

Această nouă tehnologie de prototipare rapidă produce modele 3D rapid și cu precizie bună, reducându-se timpul necesar fazei de cercetare și dezvoltare a unui nou produs, în final reducând nu doar timpul, dar și costul produsului.

Ceea ce vrem să rețineți la final este că prototiparea rapidă economisește timp și bani. Prin metodele tradiționale, pentru fiecare prototip ar trebui creată o matriță separată sau un produs unicat. Acest lucru înseamnă că, înainte de a avea produsul final pot fi realizate “n x matrițe” și “n x produse unicate de test”, ceea ce evident va genera costuri uriase. Acest lucru funcționează bine doar dacă ulterior se produc mii de piese sau mai multe. Dar atunci când este nevoie doar de o serie limitată, alternativa potrivită este printarea 3D.

Printarea 3D: Mai multe prototipuri într-un timp mai scurt, flexibilitate, testare eficientă și feedback rapid.

Alegerea rămâne la tine! De alte motive cu siguranță nu mai e nevoie să te convingi că imprimarea 3D depășeste barierele tradiționale și reprezintă viitorul!

De ce ne-am dori un viitor pe care să îl complicăm și în care să investim timp și bani inutil?

3D FUSION ARE SOLUȚIA

Contact